Vanhat saksalaiset seinäkellot

© Toimittanut MTV Tuomas Koivurova ikuisti Rovaniemen eteläpuolella Muurolan kylällä komean rivin muurahaiskekoja. Koivurova kertoo MTV Uutisille, että oli matkalla kesämökilleen, kun huomasi pesät. – Menin hieman vaihtoehtoista reittiä. Tuos...

1960 Luvun Muoti

Avaruusajan muoti taas sai innoituksensa kylmän sodan avaruuskilpailusta. Tämän muotisuunnan lipunkantajia olivat suunnittelijat André Courrèges, Pierre Cardin ja Paco Rabanne. Tunnusomaista oli polyesterin ja PVC-muovin käyttö, laatikkomaiset muodot ja housupuvut. loppupuolella alkoikin sitten hippimuodin esiinmarssi. Nyt viimeistään heitettiin romukoppaan kaikki vähänkin sovinnainen ja vanhanaikainen tyyli, ja alettiin pukeutua leveälahkeisiin housuihin, värikkäisiin, usein solmuvärjättyihin liehuviin hameisiin, samettitakkeihin, ponchoihin ja hapsuliiveihin. Otsalle kiedottiin nahkaiset pannat, ja kukkia oli joka paikassa. Hippiliike oli toki paljon muutakin kuin vaatemuotia; "rauhaa ja rakkautta" oli ajan motto, ja niin rotusortoa kuin Vietnamin sotaa vastustettiin näkyvästi ja kuuluvasti. Suomalaista 60-luvun muotia Myös Suomi ja suomalaiset ottivat omakseen uudenlaiset muotivirtaukset siinä missä muukin maailma. Eräs suomalaisen muodin uranuurtajista oli jo 1950-luvulla perustettu Marimekko, joka erityisesti 1960-luvulla sai myös maailmanlaajuista mainetta designillaan.

Muoti

Läpikuultava ja tahmea huulikiilto yhdistettynä poskien iholle sipaistuun glitteriin 2000-luvulla muodissa kävivät kaikenmalliset korot: kiila, stiletti, platform sekä matala korko. Kesän hittikenkinä toimivat ballerinat. Korkeavyötäröiset farkut tulivat takaisin. Talven hitti olivat Ugg-saappaat Tatuoinnit normalisoituivat entisestään 2000-lukua kuvina: Muodin tarina videolla: sata vuotta muotia: 2:34

Marimekon nimi tuli hetkessä tunnetuksi vuonna 1960, kun Yhdysvaltain silloisen presidenttiehdokkaan John F. Kennedyn muotitietoinen vaimo Jacqueline hankki itselleen, ei vain yhtä tai kahta, vaan kerralla hulppeat seitsemän Marimekon vaatetta! Parempaa mainoskampanjaa ei olisi voinut olla. Kun Jackie Kennedy vielä poseerasi Sports Illustrated -lehden joulukuun 1960 numeron kannessa punaisessa Marimekon hellemekossa, oli julkisuus taattu. Sen jälkeen suuret kansainväliset muotilehdet, kuten Elle ja Vogue, esittelevät toistuvasti Marimekon vaatteita sivuillaan. Yksi suosituimmista ja pidetyimmistä Marimekko-kuvioista esiteltiin vuonna 1964, kun Maija Isola suunnitteli Unikon. Tätä kuviota voidaan sanoa todelliseksi muodin kestosuosikiksi, sillä se pitää pintansa edelleen 2000-luvulla. Muitakin klassikkoja syntyi, kuten Kivet, Joonas ja Lokki. Vuonna 1968 oli vuorossa ensimmäinen trikoomallisto, joka sopii kaikille ikään, sukupuoleen tai kokoon katsomatta, nimittäin Tasaraita. Raitakuviot tekivät yleensäkin 60-luvulla sen verran suuren läpimurron muodissa, että siitä on kehittynyt kaikkien aikojen suosikki, josta muodostuu trendi tasaisen säännöllisin väliajoin; voidaan jo sanoa, että se on ajaton tyyli pikemminkin kuin muotivillitys.

1696 Best 1960-luku, rohkean muodin vuosikymmen images in 2020 | 1960-luku, Lukut, Retrotyyli

1960-lukua kuvina 1970-luvun ilmiöitä Tolppakorkokengät, myös miehillä. Leveät lahkeet Mikroshortsit Catsuit Suurilinssiset, paksusankaiset silmälasit 1960-luvulla alkanut hippityyli jatkoi kulkuaan Muotiin tuli myös "discotyyli" ja esimerkiksi kokohaalari Punkrock villitsi nuoria 1970-luvun lopulla 1970-lukua kuvina: 1980-luvun ilmiöitä Neonväriset vaatteet Salihousut, joissa saattoi esiintyä myös muualla kuin kuntosalilla Takatukka Olkatoppaukset Kreppirauta Nahka Permanentit Irokeesi-hiustyyli College-paidat, mieluiten suurin tekstein Pinnalle nousseen uuden artistin, Madonnan, tyyli tarttui teinityttöihin.

  • Khao lak äkkilähdöt restaurant
  • Yliopiston vaaleihin ennakkoäänestys
  • Mikko vainio kampaaja
  • Mokkapalat ilman tomusokeria
  • Foreca 10 päivän sää savonlinna
  • Koira odisha
  • S market söderkulla tarjoukset
  • Suomenlinnan kesaeteatteri 2019
  • Jalkoja särkee • IRC-Galleria
  • Porin VV-Rakennus Oy - taloustiedot, Y-tunnus ja päättäjät - Finder.fi
  • 1696 Best 1960-luku,rohkean muodin vuosikymmen images in 2020 | 1960-luku, Lukut, Retrotyyli
  • Nopola news

Vuosikymmenen alkupuolella varsinkin Yhdysvaltojen presidentin puoliso Jackie Kennedyn tyyli pillerirasiahattuineen ja kävelypukuineen ihastutti naisia, samoin kuin näyttelijätär Audrey Hepburnin capri-housut ja pillifarkut. Yleensäkin housut saivat 1960-luvulla naisten vaatetuksessa synninpäästön, ja alkoivat yleistyä hurjaa vauhtia. Samaten jo 1940-luvulla keksitty uima-asu nimeltä bikinit, jotka olivat olleet pitkään pannassa paljastavuutensa vuoksi, tekivät läpimurtonsa vuonna 1963. Lontoo Parikin suurta muotisuuntausta dominoi 60-luvun puoltaväliä, nimittäin brittiläinen mod-muoti ja avaruusajan muoti. Äkkiä Lontoo olikin sykkivä muodin keskus, jossa nuoret naiset pukeutuivat minihameisiin, hihattomiin, tiukkoihin tunikoihin ja go-go-saappaisiin, ja leikkasivat hiuksensa "poikatukaksi". Tuon ajan yksi suurista muodinluojista olikin brittiläinen Mary Quant, joka itse asiassa lanseerasi minihameen. Nimeen hän sai idean suosikkiautostaan, Mini Cooperista. Hyvin suuri vaikutus miesten muodin puolella oli luonnollisesti Beatles-yhtyeen jäsenten tyylillä.

1960-lukua pidetään eräänä suurena vedenjakajavuosikymmenenä monella tavalla. Silloin lukuisten asioiden suhteen koettiin eräänlaisia vallankumouksia; sosiaaliset normit esimerkiksi vaatetuksen, musiikin, muodollisuuden ja sovinnaisuuden suhteen muuttuivat huomattavasti siitä mitä ne olivat ennen. Väistämättä feminismin, hippiliikkeen ja uudenlaisen populäärikulttuurin esiin nouseminen vaikutti myös ajan muotiin. Luodaanpa katsaus siihen, minkälaisia ilmiöitä sen ajan muoti toikaan esiin ja ihmisten tietoisuuteen. Nuoriso- ja hippikulttuurin vaikutukset Nuorisokulttuuri löi itsensä läpi viimeistään 1960-luvulla, ja nuoriso alkoi määritellä muotia. Tyypillistä oli pyrkimys epäsovinnaisuuteen ja nuorekkuuteen, haluttiin pois vanhoista, kankeista kaavoista ja tuoda esiin muotia, joka puhuttaa ja jopa tyrmistyttää ihmisiä. Tyyli alkoi olla luovaa, rohkeaa, itsevarmaa. Kankaat olivat suurikuvioisia, usein graafisia. Tunnusomaisia 60-luvun vaatteita olivat minihameet, telttamekot ja läpinäkyvät puserot, iltapukujen ollessa yleensä hyvinkin röyhelöisiä ja naisellisia.

Julkaistu 12. 04. 2016 08:12 Miten isoäitisi nuoruudessa pukeuduttiin? Entä muistatko, mikä omassa nuoruudessasi oli trendikästä? Keräsimme yhteen muodin ilmiöitä ja kuvia eri vuosikymmeniltä. Mitkä trendit sinä muistat? Muodin ilmiöitä 1900-luvun alussa Suurin osa suomalaisten vaatteista tehtiin vielä kotona Monessa kaupungissa oli kangastehdas; trikookangas alkoi yleistyä 1900-luvun alussa Luhta perustettiin vuonna 1903 1800-lukua ja 1900-luvun alkua kuvina 1940-luvun ilmiöitä Sota leimasi suomalaisten elämää 1940-luvulla Sota-aika oli pukeutumisen kannalta poikkeuksellista, sillä vaatteita säännösteltiin samalla tavalla kuin muitakin hyödykkeitä. Suomalaisella vaateteollisuudella kesti kauan päästä jaloilleen.

Kaiken kaikkiaan 1960-luvun muoti on vaikuttanut ihmisiin voimakkaasti, se on tuonut esiin kenties enemmän uskallusta, hauskuutta ja rajojen rikkomista kuin minkään aikakauden muoti sitä ennen, tai sen jälkeen. Monet sen innovaatioista tulivat jäädäkseen ja vaikuttavat edelleen tyylisuuntauksiin persoonallisuudellaan. Ehkäpä seuraavan kerran kun sinun tarvitsee hankkia vaate, vaikka juhliin, askeleesi saattavat halpavaateketjun sijasta suuntautua vintage-liikkeeseen tai kirpputorille.