Vanhat saksalaiset seinäkellot

© Toimittanut MTV Tuomas Koivurova ikuisti Rovaniemen eteläpuolella Muurolan kylällä komean rivin muurahaiskekoja. Koivurova kertoo MTV Uutisille, että oli matkalla kesämökilleen, kun huomasi pesät. – Menin hieman vaihtoehtoista reittiä. Tuos...

Raamatun Henkilöiden Nimet

  1. Raamatun henkilöiden nimiä

Wikipediasta Siirry navigaatioon Siirry hakuun Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Raamatun henkilöt. Alaluokat Seuraavat 2 alaluokkaa kuuluvat tähän luokkaan. Alaluokkien kokonaismäärä luokassa on 2. U ► Uuden testamentin henkilöt ‎ (3 L, 40 S) V ► Vanhan testamentin henkilöt ‎ (3 L, 98 S) Sivut, jotka ovat luokassa Raamatun henkilöt Seuraavat 5 sivua kuuluvat tähän luokkaan. Sivujen kokonaismäärä luokassa on 5. * Luettelo Raamatun henkilöistä H Luettelo Raamatun henkilöiden hautapaikoista L Laupias samarialainen Lemuel (kuningas Raamatussa) M Mirjam (Raamattu) Noudettu kohteesta " t&oldid=13152158 " Luokat: Raamattu Uskonnolliset hahmot Henkilöt aikakausittain

Raamatun henkilöiden nimiä

Pyhä Nikolaus oli 200–300 -lukujen taitteessa elänyt Myran piispa, jota pidetään ihmeidentekijänä. Kuva: Wikimedia Commons Kun suomalaiset alkuvuonna availevat painotuoreita tasku- ja pöytäkalentereitaan, he löytävät niiden sivuilta joukon uusia nimipäiviä. Vuoden 2020 uudistetussa kalenterissa komeilee suomalaisen nimipäiväkalenterin puolella 35 uutta nimeä. Merkille pantavaa on, että joukossa on monia Raamatun henkilöiden tai kristillisten pyhimysten nimiä niiden alkuperäisissä muodoissaan. Danielan taustalla on Raamatun Daniel. Elia perustuu profeetta Eliaan. Myös Eliel on Vanhassa testamentissa esiintyvä miehen nimi. Andreas oli Jeesuksen opetuslapsi, kuten myös Petrus eli Pietari. Nikolas tulee Pyhästä Nikolauksesta, 200–300 lukujen taitteessa eläneestä pyhimyksestä, joka oli myös Myran piispa ja joulupukin esihahmo. Cecilia, Felix ja Viktor olivat niin ikään varhaisten kristillisten vuosisatojen pyhimyksiä. Teo -nimi juontaa juurensa muinaiskreikan kielen jumalaa tarkoittavasta theos-sanasta.

Nimipäiväuudistus tehtiin nyt elossa olevan väestön nimien perusteella. Perusehtona kalenteriin pääsylle oli, että nimi esiintyi ensimmäisenä etunimenä vähintään 500 suomenkielisellä Suomen kansalaisella vuoden 2018 alkupuolella. Kaikkiaan näitä uusia kalenterinimiä kantaa ensimmäisenä etunimenään yli 22 500 suomenkielistä suomalaista. Pyhä Cecilia oli 200-luvulla elänyt roomalainen pyhimys ja marttyyri. Kuva: Wikipedia Naisten nimet (20 kpl): Adele (16. 12. ), Aida (22. 4. ), Bertta (24. 8. ), Cecilia (22. 11. ), Daniela (11. ), Elle (10. 2. ), Erin (7. ), Fiona (2. 3. ), Iita (14. 9. ), Inna (29. ), Jasmiina (9. 7. ), Lila (20. 5. ), Luna (16. 10. ), Malla (14. ), Meea (27. ), Minka (11. ), Minni (26. ), Neela (20. ), Selina (23. ), Unna (2. ) Miesten nimet (15 kpl): Andreas (30. ), Edvin (9. ), Elia (9. ), Eliel (9. ), Felix (6. ), Niila (6. ), Nikolas (6. ), Oskar (1. ), Oula (29. ), Petja (29. 6. ), Petrus (29. ), Rene (16. ), Teo (9. ), Venni (17. ), Viktor (22. )

( Tuomarit 11:30–40. ) Nimeltä ei mainita myöskään yli 40 psalmin kirjoittajia eikä kaikkia profeettoja, jotka huolehtivat uskollisesti huomattavista tehtävistä ( 1. Kuninkaiden kirja 20:37–43). Kenties vieläkin vaikuttavampi esimerkki ovat uskolliset enkelit. Heitä on satoja miljoonia, mutta nimeltä mainitaan vain kaksi: Gabriel ja Mikael. ( Daniel 7:10; Luukas 1:19; Juudaksen kirje 9. ) Muut jätetään nimeämättä. Esimerkiksi kun Simsonin isä Manoah kysyi eräältä enkeliltä: "Mikä sinun nimesi on osoittaaksemme sinulle kunnioitusta, kun sanasi toteutuu? ", tämä vastasi: "Miksi oikeastaan kysyisit nimeäni? " Tämä vaatimaton enkeli kieltäytyi ottamasta vastaan kunniaa, joka kuului yksin Jumalalle. ( Tuomarit 13:17, 18. ) Raamatusta ei aina käy ilmi, miksi joidenkin nimi kerrotaan ja joidenkin ei. Voimme kuitenkin oppia paljon niiltä uskollisilta, jotka ovat palvelleet Jumalaa tavoittelematta mainetta tai huomattavaa asemaa.

Hänen itsekkyytensä ja tottelemattomuutensa vaikuttivat kuitenkin osaltaan siihen, että Aadam teki syntiä, mistä me olemme joutuneet maksamaan kalliisti ( Roomalaisille 5:12). Toisaalta vaikka Nooan vaimon nimeä ei mainita Raamatussa, hän ansaitsee arvostuksemme: hän tuki miestään epäitsekkäästi ja tottelevaisesti tämän tärkeässä työssä. Hänen nimeään ei selvästikään jätetä kertomatta siksi, että hän olisi ollut merkityksetön tai Jumalan epäsuosiossa. Muillakin nimeltä mainitsemattomilla Raamatun henkilöillä oli tärkeä ja jopa suurta rohkeutta vaativa osa Jehovan tarkoituksessa. Yksi esimerkki on pieni israelilaistyttö, joka oli orjana Syyrian armeijan päällikön Naamanin talossa. Hän kertoi Israelissa olevasta Jehovan profeetasta emännälleen, Naamanin vaimolle, minkä ansiosta tapahtui suuri ihme. ( 2. Kuninkaiden kirja 5:1–14. ) Myös israelilaisen tuomarin Jeftan tytär oli huomattava uskon esimerkki. Hän luopui vapaaehtoisesti mahdollisuudesta mennä naimisiin ja saada lapsia täyttääkseen isänsä juhlallisen lupauksen.

  • S ryhmä bonus taulukko
  • Jonathan salminen
  • Pekka ja pätkä miljonääreinä
  • Jobman työvaatteet vantaa
  • Osakkaan märkätilaremonttien vastuut | Kiinteistölehti
  • Raamatun henkilöiden nimes.com

Raamatussa Ruutin kirjassa mieheen, joka kieltäytyi täyttämästä Mooseksen lain mukaista velvollisuuttaan, viitataan vain sanoilla "sinä siellä" ( Ruut 4:1–12). Pitäisikö meidän päätellä, että kaikilla nimeltä mainitsemattomilla Raamatun henkilöillä oli vastaavanlaisia huonoja ominaisuuksia tai että he olivat niin merkityksettömiä, ettei heidän nimeään kannattanut kertoa? Tämä ei voi pitää paikkaansa. Esimerkiksi ennen viimeistä pesah-juhlaansa Jeesus käski opetuslastensa "mennä kaupunkiin sen ja sen ["sen ja sen miehen", Uusi testamentti nykysuomeksi] luo" tekemään valmistelut pesah-ateriaa varten ( Matteus 26:18). Jätetäänkö tämän miehen nimi mainitsematta siksi, että hän oli jollakin tapaa paha tai vähäpätöinen? Ei suinkaan, sillä hän oli epäilemättä Jeesuksen opetuslapsi. Mutta koska hänen nimensä ei ollut kertomuksen kannalta tärkeä, sitä ei kerrota. Lisäksi monet jumalattomat mainitaan Raamatussa nimeltä, kun taas monien uskollisten nimi jätetään mainitsematta. Esimerkiksi ensimmäisen naisen, Eevan, nimi on laajalti tunnettu.

– Kaksi kolmasosaa kaikista suomalaisista kantaa nimeä, jolla on raamatullinen tai muutoin kristillinen tausta. Uusi buumi on, että on otettu uudestaan käyttöön alkuperäisiä nimiasuja. Lapselle annetaan mieluummin nimeksi Petrus kuin Pekka ja Andreas kuin Antti, kertoo dosentti Minna Saarelma-Paukkala Helsingin yliopiston almanakkatoimistosta. Hän vastasi vuoden 2020 kalenteriuudistuksesta yhdessä filosofian tohtori Leila Mattfolkin kanssa. Saarelma-Paukkalan mukaan alkuperäiset kristilliset etunimet tulivat Suomessa käyttöön keskiajalla. Sen sijaan viime vuosisadalla oli tapana antaa lapsille nimiä, jotka olivat suomenkielisiä versioita Raamatun henkilöiden nimistä. Miksi alkuperäisten nimien suosio on jälleen nousussa? – Tämä onkin kiinnostavaa ja yllättävää. Yksi syy saattaa olla Suomen kansainvälistyminen, joka näkyy vahvasti nimistössä. Daniel toimii ulkomailla paremmin kuin Taneli ja Cecilia paremmin kuin Silja. Ehkä myös ajatellaan, että alkuperäiset nimet ovat hienompia verrattuna suomalaisiin nimiin, Saarelma-Paukkala arvioi.