Vanhat saksalaiset seinäkellot

© Toimittanut MTV Tuomas Koivurova ikuisti Rovaniemen eteläpuolella Muurolan kylällä komean rivin muurahaiskekoja. Koivurova kertoo MTV Uutisille, että oli matkalla kesämökilleen, kun huomasi pesät. – Menin hieman vaihtoehtoista reittiä. Tuos...

Sipulin Kasvatus Ruukussa

Perkaa rikkaruohot ja pidä silmällä tuholaisia, vaikka sipuli ei kovin helposti kärsi niistä. Sipulikärpäsestä voi tulla ongelma, joten kannattaa ennakoida ja peittää viljelmä kuitukankaalla alkukesästä. Hyvä tapa ehkäistä tuholaisten hyökkäykset on viljellä sipulia ja porkkanaa yhdessä. Sateisina kesinä sipuli voi kärsiä sipulin naattihomeesta. Silloin varret peittyvät ruskeaan puuterimaiseen homekerrokseen. Home iskee myös itse sipuliin, joka mätänee sisältäpäin ja muuttuu käyttökelvottomaksi. Sipuli rakastaa aurinkoa. Vältyt homeelta, jos viljelypaikka on avonainen ja aurinkoinen niin, että varret kuivuvat helposti sateen jälkeen. Jos sipuliin iskee naattihome, kannattaa välittömästi poistaa siitä kärsivät sipulit niin, ettei home pääse leviämään. Lökodling i odlingslåda på Strömsö. Kuva: Yle/Esa Saari keltasipuli, Strömsö, viljely, puutarhat, Owe Salmela, Elin Skagersten-Ström Sadonkorjuuta läpi kesän Sipulisatoa voi korjata varhaisena kesäsipulina. Vihreitä ja hienoja varsia voi käyttää koko viljelykauden.

Isoja ja pieniä sipuleita siemenestä | Martat

Useimmiten sipulit laitetaan kasvamaan istukkaista, sellaisista pienistä keskenkasvuisista sipuleista. Minä laitan siemenistä. Sipulin siemen on pieni ja sipulin kasvukausi on pitkä, noin 100 päivää. Kylvän siemenet esikasvatusta varten sisällä, niin saan hyviä taimia lopulliselle paikalle istuttamiseen. Sipulin ryhmäkylvö En ole ikinä tainnut kasvattaa sipulia kylvämällä suoraan siemeniä maahan, vaan olen aina esikasvattanut ne ensin taimiksi. En jotenkin luota siihen, että ne lähtevät suorakylvöllä kasvuun. Lisäksi luotan kivenkovaa Charles Dowdingin hyväksi havaittuun ohjeeseen ja kylvän sipulin siemenet ryhmiin, yleensä 3-4 siementä per solu. Näin taimista tulee vahvoja ja saan suuremman sadon pieneltä alalata. Taimikennostossa kasvavia pikkusipuleita. Osan sipulista, kuten purjosipulin, kasvatan hajakylvönä. Sipulinsiemenet saavat rauhassa itää ja kasvaa astiassa noin 2 kk jonka jälkeen irroitan sipulit yksitellen kasvamaan omiin pikkukuoppiin maahan. Purjonkin voi halutessaan istuttaa ryhmäistutuksena kasvukennoon tai muuhun astiaan, kuten tavallisen sipulin.

Viljele omat sipulisi – näillä vinkeillä onnistut | Puutarha | Strömsö | yle.fi

Sipulin kasvatus kotipuutarhassa on vaivatonta. Nopeimmin saat satoa istukassipuleista. Lue kaikki vinkit! Sipulin kasvatus on palkitsevaa. Kasvimaalla tai viljelylaatikossa syntyy tuoretta satoa keskikesästä alkaen vähällä vaivalla. Lue myös: Valkosipulin kasvatus: Istuta valkosipuli jo syksyllä – puutarhuri kertoo miksi Sipulin kasvatus aloitetaan siemenestä tai pikkuistukkaasta Keski-Euroopassa on yleistä kasvattaa kelta- eli kepasipuleita suoraan peltoon kylvetyistä siemenistä, mutta meillä se onnistuu vain Etelä-Suomessa, eli varmimmin IA- ja IB-kasvuvyöhykkeillä. Siemenet kylvetään varhain keväällä kasvimaalle vedettyyn vakoon vajaan sentin syvyyteen. Riippuu myös kesän aurinkoisuudesta, ehtivätkö sipulit tuleentua varastointia varten. Kesäkäyttöön sipulit voi korjata keskenkasvuisinakin. Varmin sato saadaan meillä pikkuistukkaista eli pistosipuleista, jotka ovat edellisenä kesänä siemenestä kasvatettuja pienikokoisia sipuleita. Kun pikkuistukkaat istutetaan toukokuussa kasvimaalle tai viljelylaatikkoon, niillä on paljon etumatkaa siemenkylvöön verrattuna.

  1. Menetin ystävät aikuisena, mistä uusia? : Suomi
  2. Näytä mulle ne
  3. Lähihoitajan tehtävät vanhustyössä
  4. Sipulin kasvatus onnistuu kotipuutarhassa – näin saat satoa - Kotiliesi.fi
  5. Hsl lippu uudistus
  6. Valtra n sarja de
  7. Kasvata sipulit siemenestä - Farmery Oy
  8. Sää split
  9. New york rangers kaapo kakko
  10. Tilaajille

SIllä jos yksi epäonnistuu, niin on aina mahdollista onnistua muiden kanssa. Esimerkiksi tänä vuonna sipuli "Musona" ei itänyt ollenkaan. Kylvin parituhatta siementä, ja niistä nousi ehkä 10 kpl. Onneksi oli muita lajeja ostettuna jotka lähtivät hienosti kasvamaan. Istutatko sipulit siemenestä vai istukassipuleista? Vai istutatko sipulia ollenkaan?