Vanhat saksalaiset seinäkellot

© Toimittanut MTV Tuomas Koivurova ikuisti Rovaniemen eteläpuolella Muurolan kylällä komean rivin muurahaiskekoja. Koivurova kertoo MTV Uutisille, että oli matkalla kesämökilleen, kun huomasi pesät. – Menin hieman vaihtoehtoista reittiä. Tuos...

Kiven Halkaisu Kiilat

Juman blaade et toimii upeesti! Anonymous 20. 2018 14:07 Lisää uusi kommentti

Kiven hart

Tuo joule on energian mittayksikkö ja sama problematiikka esim. ylijännitesuojien hyvyyttä arvioitaessa joissa on tuo joule myös käytössä ja yhtä lailla hyvä tai huono mittayksikkö kuin tässäkin tapauksessa. Tuo TE22 iskupää on itse asiassa pneumaattinen, ja kun sitä hieman purin katsoakseni käämin kuntoa niin valahti öljyjä ulos. Vika ei selvinnyt, tuosta oli teipattu häiriönsuojakondensaattori kahvaan mutta sen vaihtamalla ei vielä pelittänyt. Kytkimen tyristori oli ehjä, ja kytkimen puhdistuksella ja kytkinpintojen viilauksella tuo sitten herkesi eloon. Sähkömottorin laakerit + iskupään öljyt on tilauksessa ja huomasin ettei tuota Turmopoil HD20 vaihteistoöljyä ole enää Hiltillä joten uusien koneiden iskupää on todennäköisestin erilainen. Noiden ehjien käytettyjen TE22:n hinta on älytön ä josta voi päätellä että hyvä on... Käytännössä tuossa lienee jonkinmoinen massapuntti joka iskee poranpäähän ja tuon massapuntin nopeus ja paino ovat niitä tekijöitä joilla iskuvoima tehdään. Poraamisen teho käytännössä riippuu vielä iskutaajuudesta ja pölynpoistokyvystä joten käytännössä on kompromissi eri vaatimusten välillä.

Toisin sanoen kivi halkeaa vaakatasossa varsin helposti. Minulla on tästä omatekoinen teoria. Kuvittelen, että vuodenajoista johtuvat lämpöerorasitukset saavat kiven ylä- ja alapinnan elämään eri tahtiin, jolloin kivi ajan saatossa ratkeaa tai ainakin heikkenee vaakatasossa kulkevia linjoja pitkin. Esim. talven tullessa kiven alaosa on lämmintä maata vasten, mutta pakkanen supistaa yläpintaa. Kevään tullen alaosa on roudassa ja yläosa paisuu. Mene ja tiedä sitten, onko tässä ajatelmassa perää, mutta tuntuisi loogiselta. Tämä pyöreä kivi vaatii aika ahkeraa kolkuttelua, eikä parane ahnehtia liian isoa palaa kerralla. Kuvasta ei kyllä saa mitään selvää, mutta kohtuullisen hartaan kolkuttelun jälkeen kivestä on vasta epämääräisiä murkuloita irti. Kivi vaikuttaa olevan harmaata graniittia, jossa on tosin seassa kaikkea muutakin. " Lainaus nimimerkki Borgin kommenteista Konekansa -foorumilta. Matti Lindqvist ohjeistaa näin: "Kiven halkaisu 20mm vilaatu gneissiä - Poraaminen 22mm kiviporalla on tuskastuttavan hidasta, joten porasin ensin nopeasti 12mm terällä oikean syvyiset alkureiät.

Kiven halkaisu kilat

porausteho näyttää olevan 10cm/min 24mm terällä, sisäänrakennettu kompura ja piikkaustoiminto. Mielestäni edullinen kun tuollainen aito terä kestää satoja porauksia kun vaan teroittaa välillä ja ei tarvii johtoja vedellä ulkona. Hydraulisesta kiilauslaitteesta voisi tehdä muutaman sylinterin DIY-versionkin. Kohtuullisen mittainen terälaippa "moottorisahassa".

  1. Kiven halkaisu kilat di
  2. Kivien halkaisu | sivu 6 | Konekansa.net
  3. Iittala haaparanta aukioloajat divided
  4. Clas ohlson tampere aukioloajat
  5. Kestopuun käsittely harmaaksi
  6. Kiven halkaiseminen - Työkalut ja tarvikkeet - Suomi24 Keskustelut
  1. Suomalainen kirjakauppa aleksanterinkatu 15 kahvila
  2. Km korvaus laskuri
  3. Sipulin kasvatus ruukussa
  4. Genelec m030 myydään